2019 augusztus 1.

JUBILEUM: 70 éve a kefeiparban

Az évfordulók általában a visszaemlékezésről szólnak. Röviden összefoglalva, az 1949-es cégalapítástól eljutottunk az állati eredetű szőrtől a legmodernebb, számtalan elvárásnak megfelelő polimer kefeszál előállításáig.

Na de mi is történt velünk az elmúlt hét évtizedben?

Az első műanyagipari gyártósor 1967-ben kezdte meg működését.

2001-ben bevezetésre került az ISO 9001 és ISO 14001 szabványok szerint kialakított Integrált Irányítási Rendszer és 2003-ban elkezdődtek a technikai és technológiai fejlesztések.

A vállalatot 2005-ben vettük át a Pannonplast-tól, azóta a Palócz Kft. a tulajdonos. 2009-ben beléptünk egy új területre, a PET kefeszálak piacára és a következő években több beruházás is történt a kefeszálak minőségének javítása érdekében, valamint a környezetvédelem iránti elkötelezettségünk jegyében létrehoztuk a hulladékkezelő részlegünket is. 2010-2016. között folyamatos és jelentős kapacitásbővítés zajlott, melynek eredményeként termékkínálatunkat is bővítettük és beléptünk a PBT, SAN és PS szálak piacára is. A jubileumi évre készülve, tavaly belevágtunk az arculati átalakításba, idén pedig elkezdtük több munkafolyamat gépesítését, automatizálását.

Ennek a hosszú útnak és számos kihívásnak az eredménye, hogy Magyarországon egyedülálló és globálisan is meghatározó műanyag kefe-és seprűipari tömőanyag gyártó vállalkozássá váltunk és ma már 70 éves tapasztalatunkra támaszkodva gyártjuk világszerte elismert, csúcsminőségű termékeinket.

Vissza